За порталот

Alternating Current generator: Tesla, patent No. 555190 from 25 Feb 1896
Alternating Current generator: Tesla, patent No. 555190 from 25 Feb 1896

Организација за електрични возила во Македонија – ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ МАКЕДОНИЈА преку порталот ќе обработува субсет од области за електромобилноста, водородните и хибридните возила, возилата на воздух под притисок како и други форми на погон кои не можеме да ги видиме во мејн-стрим медиумите или на авто-патиштата; туку како концепти и прототипови, на научно-истражувачките институти и факултетите или во гаражите на иноваторите итн.Порталот ќе ја информира и обработува дисциплината за електромобилноста со организирање на настани, семинари, тренинзи, научни статии, дизајн, посети на саеми, соработка со производители, иновации, документи, политики, итн. На порталот ќе бидат објавувани и научни текстови, статии и студии од допирни дисциплини.

Уредништво: Кирил Минанов, Оливер Велковски, Крум Георгиев, Виктор Донски.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*