Водич за електромобили

Еден вид палета од можни форми на електромобилот, погледнете:

Во иднина се надеваме дека овие видеа ќе имаат придружен превод на македонски.

Тест на SIM – Cell

Сим – Драјв најавија модел Сим – сел, двосед со четири мотори по 66 Kw (90 коња) вградени во секое од четирите тркала со момент од 700 Nm до 850 Nm. Користи синтетички материјали како карбон-фајбер како надворешни панели при што редукцијата на тежината е околу 79 кг споредено со челичните панели. Користи батериски пакет од 29.6 kWh, со способност да помине 324 км со еден циклус на полнење, погледнете го SIM-Drive:

Можете да ја посетите нашата страна на фејсбук: Електромобилност Македонија

Жироскопско електровозило со две тркала: Lit c-1

Феноменално електровозило со две тркала, жироскопско, према тоа не е возможно да падне, но како? Видео:

Сајтот на иновативната компанија: lit c-1

lit c1

Жироскоп електромобил со две тркала