Тест на SIM – Cell

Сим – Драјв најавија модел Сим – сел, двосед со четири мотори по 66 Kw (90 коња) вградени во секое од четирите тркала со момент од 700 Nm до 850 Nm. Користи синтетички материјали како карбон-фајбер како надворешни панели при што редукцијата на тежината е околу 79 кг споредено со челичните панели. Користи батериски пакет од 29.6 kWh, со способност да помине 324 км со еден циклус на полнење, погледнете го SIM-Drive:

Можете да ја посетите нашата страна на фејсбук: Електромобилност Македонија