Со sQuba и на копно и на вода, но и под вода

sQuba е првиот автомобил кој може подеднакво да се вози и на копно, на вода, но и под вода.

sQuba
sQuba

Оригиналната идеја потекнува од 1977 Џејмс Бонд филм – The spy who loved me. sQuba може да достигне брзина 120km/h на копно, 6km/h по површината и 3km/h под вода. Ентериерот на возилото е отпорен на вода и сол, така што може да се вози по океанот. sQuba прв пат е презентиран пред пошироката јавност во Март 2008. Има три електромотра, од кои еден за патување на копно, а другите два за на вода. Работи со литиум-јонски батериски пакет кој се прополнува.

sQuba
sQuba

Извор: welldonestuff.com

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*