Необично возило со потрошувачка од 0,07 литри на 100 км

Интересено инженерство со неверојатно мала потрошувачка од 0,07 литри на 100 км, пример што треба да се следи додека трае транзицијата кон електромобили! Се работи за студенти од канадската покраина Квебек. Возилото е со необичен изглед, проследете:

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*