Инфраструктура: електрополначи за електрични и плаг-ин хибридни возила

Полначот SOBEM-SCAME со системот PULSE е инсталиран од компанијата THEPAULT на паркинг на Auchan SEMECOURT во Април 2013 и овозможува бројни погодности. Овој терминал обезбедува полнење на било кое електрично возило, вклучително и Рено ЗОЕ, за кое пишувавме, но и за други електрични коли. Тоа е модерен терминал кој може да се менаџира преку интернет, и овозможува размена на податоци при роаминг, плаќање со мобилен телефон, смартфон, rfid картичка, баркод итн.

Компанијата SOBEM-SCAME е пионер во развој на терминали, а има бројни заинтересирани компании за нејзините иновации.

Извор: linkedin.com

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*