Smart grid | Паметни мрежи

Филмчето го постираме за да се разбере основниот концепт, имено, што е тоа паметна мрежа?; во насловот сметав дека е добро да се остави англискиот израз за да се разбере дека тоа е тема на која сериозно се работи на сите универзитети, па и на нашиот Факултет за електротехника и информациски технологии и на Електротехничките факултети низ Македонија. Ова но, е доста сериозна тема, за што повеќе страни мораат да бидат вклучени, од домаќинствата и државата, преку производството, трансформацијата од повисоко кон пониско напонско ниво, но и обратно, како и електродистрибуцијата (ЕВН) итн. но и ние во ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ како своевидни трансмитери на свесноста и принципиелно, едукацијата на граѓаните, а пристапот преку видеото е таков да секој може да го разбере:

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*