Конверзија на скутер во е-скутер | Борче Трајковски и Васко Ачковски

Борче Трајковски и Васко Ачковски од Битола конвертираа скутер под име Тесла скутер, при што моторот за внатрешно согорување го променија со електричен мотор, батериски пакет и соодветна електроника. Конверзијата е со трифазен наизменичен индукциски мотор со 6 полови и врвна моќ од 6 [kW].

Комплетната спецификација за Тесла скутерот тука. Браво дечки!

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*