Меѓународен студентски конкурс за производство на е-велосипеди при факултетот CESLA од Марибор

Неколку сликички-моменти од натпреварот на е-велосипеди од Марибор, Словенија на Плоштад Слобода, од 18 Април 2013, како дел од „Меѓународниот студентски конкурс за производство на електрични велосипеди“, организиран од факултетот CESLA и Факултетот за електротехника FERI од Марибор.

урбан електромобил
урбан електромобил

Maribor2

На настанот НВО DEVS.SI освен за електрични велосипеди ги собра на едно место и граѓаните, ентузијастите, иноваторите и научниците заинтересирани и за другите типови на електрични возила. Повеќе информации за истражување на e-bikes.uni-mb.si;

е-велосипеди
е-велосипеди
систем полнач-конектор
систем полнач-конектор
електромобил конвертиран
електромобил конвертиран
е-мобил
е-мобил
Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*