Шеви ВОЛТ

Шеви ВОЛТ
Шеви ВОЛТ

Џенерал Моторс работи на намалување на трошоците за производство на Шеви ВОЛТ до 10,000 долари по кола, ијави Дан Акерсон, ЦЕО на Шевролет. „Тоа е нашата цел“, изјавата е дадена на Зелениот Форум во Дан Поинт, Калифорнија.

Шеви ВОЛТ шасија
Шеви ВОЛТ шасија

„На секоја технологија и е потребно време за старт и забрзување, за да се достигне посакуваната цел.“

Шеви ВОЛТ шасија
Шеви ВОЛТ шасија

Шеви ВОЛТ во Америка се продава за 39,145 долари пред да и се додаде околу 7,500 долари такса. Во Детроит планираат до 2017 да имаат околу 500.000 Шевролет ВОЛТ по патиштата.

батериски пакет
батериски пакет

ВОЛТ може да вози 61 километар на батерии, по што ќе биде вклучен моторот на внатрешно согорување. Кога се зборува за намалување на трошоците, додава Акерман, сакаме да нагласиме дека тоа ќе биде без да се намалуваат елементи во плаг-ин хибридот.

полнење
полнење

Продажбата на Шеви ВОЛТ е во нагорен тренд до 8.4 проценти до 4,244 е-возила во Март, после ланското триплирање на продажбата кога се продадени 23,461. До 2015, Акерман вели, работиме на нова верзија на ВОЛТ.

Chevy VOLT
Chevy VOLT
Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*