(видео) Сименсовата SGT-750 гасна турбина

Врвен дизајн, технологија и инженерство на гасна турбина, поглед од внатре во процесот за производство на електрична и топлинска енергија.

SGT-750 e 36 MW ниско-тежинска индустриска гасна турбина дизајнирана и развиена да ги вметне во себе сите придобивки од долгогодишното искуство на Сименс со своите коминтенти со аеродеривативната гасна турбина која во исто време е и флексибилна и долготрајна споредена со своите претходни варијанти. Материјалите се подобрени, како и компонентите и принципите кои ги воделе инженерите кон овој брилијантен дизајн за овој тип гасна турбина. Машината може да се користи за производство на електрична и топлинска енергија како и за механичка работа во индустриски постројки и/или когенеративна гасна турбина.

Моќ 35.93 MW(e) – Мегавати електрични
Енергенс Природен гас
Фреквенција 50/60 Hz
Електрична ефикасност
38.7 %
Топлинска стапка
9,296kJ/kWh (8,811 Btu/kWh)
Брзина на турбина
6,100 rpm
Притисок на компресија 23.8:1
Проток на издувни гасови 113.3 kg/s (249.8 lb/s)
Температура на издувните гасови
462° C (864° F)
NOx емисии (со DLE, корегирано до 15 % сув O2) ≤ 15ppmV
Механичка моќ 37.11 MW (49,765 bhp – brake horse power) – Мегавати (коњски сили при кочење)
Енергенс Природен гас
Ефикасност 40.0 %
Топлинска стапка
9,002 kJ/kWh (6,362Btu/bhph)
Брзина на турбина 3050-6405 rpm
Компресија на притисок
23.8:1
Проток на издувни гасови 113.3 kg/s (249.8 lb/s)
Температура 462° C (864° F)
NOx емисии (со DLE, корегирано до 15 % сув O2) ≤ 15ppmV

брошура за SGT-750 36 MW

брошурa за гасните турбини на Сименс во ранг од 5 MW до 50 MW SGT-100 SGT-200 SGT-300 SGT-400 SGT-500 SGT-600 SGT-700 SGT-750 SGT-800 

Извор: siemens.com

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*