Направи сам | Супермала ветерница

Едно мошне интересно и брилијанто едноставно објаснето функционирање на микромала ветерница од точка на производство на енергија, во суштина недоволна за домашни потреби, но ако се направат комплет од триесетина исповрзани во серија со батерии и инвертери, тоа може и да направи некаква разлика; енергетските шеми и производството на енергија за домашна употреба ќе стане далеку поедноставно од тоа што го имаме денес, така што, интересот за блиската иднина би требало да е заеднички именител за широки комплекси од целни групи, видеото:

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*