Мунген Шинден | Тркачки електричен мотор

Mugen Shinden Ni
Mugen Shinden Ni

Тимот на Муген го финализираше дизајнот на нивниот Шинден Ни електричен мотор кој ќе се натпреварува на трката на островот Man Mountain во 2013. Новиот мотор е практично непроменет од 2012 според телото, но има промени кон поагресивна предница како и ревидирана опашка. Има промени кон подобрена аердинамика.

Mugen Shinden Ni
Mugen Shinden Ni

Но, под надворешноста има доста добри работи: Шинден од 2013 е полесен за 19 [кг] или 44 [lbs] од претходникот модел од 2012, а тоа се должи на батерискиот пакет. Тимот на Муген не ги објави официјалните податоци за батериите, но може да напишеме дека работи на 370 [V] за 120 коњскиот мотор [hp]. Вртежниот момент е околу 220 [Њутн-метри] или 162 [либри на фит], според што машината која е тешка 240 [kg] или 530 [lbs] може да се забрза мошне брзо на свиоци. Рамот е од карбон-фајбер.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*