(видео) Три виртуелни турбини | Пелтонова | Францисова | Капланова

Видеото е мошне интересно и го постираме како сума на претходните три поста; го вклучуваме видеото на порталот, имено во 1 минута и 17 секунди е даден виртуелен приказ на трите најчесто користени хидро-турбини: Пелтонова, Францисова и Капланова, иако постојат и многу други турбини.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*