(видео) Францисова турбина | Хидроенергија

Францисовата турбина е тип на водна турбина развиена од Џејмс Б. Францис.

Се работи за реакциона турбина која комбинира радијални и аксијални концепти на проток на вода.

francis 3D
francis 3D
francis in real hydroplant
francis in real hydroplant

Извор: LearnEngineering

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*