Краш тест на електричниот Волво C30

Ова е краш тест за електричниот Волво C30 кој се прави во Центарот за безбедност при Волво.

Но и покрај овие задолжителни лиценцирани тестирања кои мора да ги помине секој модел од гамата на секој производител, сепак, напредните технологии со сензори, автоматско лимитирање на брзината со софистицирани роботизирани автопилоти кои на пример се развиваат низ научно-истражувачките центри како на пример автопилотските возила на гугл кои се логична иднина на возилата, ни даваат идеја да создадеме слика за иднината во која оваквите тестови ќе станат едно симпатично, но смешно, сепак потребно минато. Тестирањето на возилата и проверката на интегритетот на материјалите при вакви радикални судири е фантастично скапо, дури и како бројка да го спомнеме, но за тоа друг пат.

3Д успорена верзија на тест на истото возило, со друга перспектива:

Извор: volvotips.com

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*