(видео) Како функционира ветерна турбина?

3Д поглед од внатре на сите компоненти, разни типови на дизајни и распределба на деловите на функционирање на ветерна турбина-генератор, вклучително со разни шеми на конструкција, проектирање и изведба; како работат и што конкретно прават, a воедно согледување на разликите помеѓу разните модели и големини кои можеме да ги видиме на ветерните фарми околу големите градови како Берлин, Виена, Братислава и многу други европски градови, наскоро и во Богданци.

Извор: UVSAR

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*