(видео) Конверзија на Априлиа АФ1 | Мирослав Стојчевски

Не е брза како класичната Априлиа со мотор за внатрешно согорување, но обидот е симпатичен, па вреди да го регистрираме, имено, со резерва ги земаме податоците, но еве што тврди Мирослав: 30 km/h максимална брзина, 150 километри со едно полнење (ова е малку сомнително), со користење на 3 (три) 12 волтни батерии со ДЦ електромотор на 36 волти и 200 вати.

(коментар) Доколку, но се стави АЦ мотор со поголема моќ и барем уште една батерија, моторот може да ги дуплира перформансите.

Направено од Мирослав Стојчевски, погледнете:

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*