Тимот на ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ МАКЕДОНИЈА на бесплатен јавен паркинг за полнење на е-мобили во Словенија

Во Словенија има околу 50 електрополначи кои се поставени на тактички позиции низ земјата и кои се во сопственост на Електродистрибуција во сопственост на државата Словенија; станиците за полнење се бесплатни-субвенција. Еве една од нив, на јавен паркинг.

Бесплатно полнење ел. енергија на паркинг во СЛО

Сметам дека е јасно како ова функционира, го носите вашиот електромобил, го вклучувате и уживате додека е-мобилот се полни, а иако има и опција за RFID или плаќање со картичка тоа не е активирано, но системите во иднина ќе одат со можност за плаќање преку мобилен и со роаминг или некаква друга софистицирана форма.

систем за полнење на јавен паркинг

промоција-субвенција и бесплатно полнење

Извор: јавен паркинг во Словенија:)

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*