(видео) Предавање на иноваторот Васко АЦКОВСКИ | Инженеринг на електричен скутер | ТЕСЛА скутер

Борче Трајковски и Васко Ацковски направија скутер на електричен погон којшто го презентираа на Конференцијата; ова мошне интересно предавање со практични совети и идеи за правење на електричен скутер можете да ги преслушате во следното видео:

Нивните планови тука не застануваат, особено што овој тип на тест експеримент беше успешен, имено, тие веќе формираа инженерски тим со кој целата идеја за електрични мопеди, скутери и возила од тој калибар ќе го подигнат на посериозно ниво, а воедно ќе создадат и простор за инженери, но и евентуален бизнис модел со кој би можеле да произведуваат електрични возила, им пожелуваме УСПЕХ. Порталот каде што можете да ја следите нивната работа, и нормално да донирате или да се вклучите, тука: ТЕСЛА СКУТЕР ИНДИГОГО.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*