One thought on “(видео) Предавање на м-р АЧКОВСКА и дипл. ел. инг. КОСТОВСКА (МЕПСО) | Влијание на ел. возила врз ЕЕС

  1. МЖ за потребите на електричната влеча на возовите кон ЕЕС на РМ е приклучена преку 4 ЕВП на напон од 110kV. Поради неравномерноста во електричниот сообраќај МЖ неравномерно и несиметрично со лош косинусфи го оптоварува ЕЕС на РМ за што плаќа највисока цена во РМ. Ваквата состојба не е променета веќе 40 години и не ми е познато дали и како може да се промени. Не ми е јасно зошто при проектирањето на новите пруги од коридорот8 веднаш се оди со електрификација кога уште не се знае колкав ќе биде сообраќајот?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*