Тимот на ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ МАКЕДОНИЈА во посета на ДЕВС Словенија

На сликата, полнач за електромобили кој е инсталиран од дистрибутивната компанија Електро Словенија, кај нас би бил ЕВН; на паркинг на повеќе автокомпании, меѓу кои и Рено. Се работи за првата полнач-станица во Словенија, но побитно е што како промотивна активност, секој е-мобил може да ги полни батериите бесплатно што е фантастичина идеја која би можела да се интегрира и кај нас во МКД.

првиот полнач за батерии во љубљана

Електрополнач, дел од инфраструктурата за електрични возила. При посетата на Словенија воспоставивме бројни контакти со ентузијасти и професионалци од областа на електричните возила.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*