Македонски Железници | Слободно возење

Фантастичен звук на локомотива и возење Скопје – Табановце. Доживувањето со воз е прекрасно, единствено и магично особено на долги релации, иако и кратките пленат со шмек на филм кој се развива пред нашите очи.

 

Be Sociable, Share!

One thought on “Македонски Железници | Слободно возење

  1. Веќе 40 години во Р.Македонија имаме електрична влеча на возовите. Јубилеј достоен за почит. Развојот е голема инвестиција, а стагнацијата е ужас. Затоа не треба да се застане со развојот. Овде сакам да предложам развој на електричната влеча на коридорот 10 по огранокот 10д од Велес до Кременица и понатаму кон Р.Грција. Со тоа ќе се овозможи развој на југозападниот регион на Р.Македонија. Сега таму имаме многу слаб товарен железнички транспорт и големи потреби во патничкиот железнички транспорт. Зар не треба да се вложува во развојот на Пелагонија? Крајно вре

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*