(видео) Проф. д-р Александар Костиќ | Хомологација на електричните возила во Македонија

Проф. д-р Костиќ имаше кратко обраќање на работилницата како информирање околу хомологацијата на електричните возила во Македонија, имено, сите директиви и регулаци од Европската унија се поминати низ рацете на научниците при Институтот за моторни возила и хомологација и се обликувани како закони во РМ, при што нема никакви пречки за добивање на одобренија како согласност за електричните возила од центрите кои вршат хомологација низ Македонија, а особено на Машинскиот факултет – Скопје.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*