(ЕМИТЕР 6-7/2014) Регулатор за AC колекторски електромотор

ЕМИТЕР 6-7/14
ЕМИТЕР 6-7/14

Во новиот број на ЕМИТЕР јуни-јули 2014, уникатното и единствено списание за наука и техника во Македонија, кое егзистира самостојно 19 години, Кирил Крстевски разработи интересно решение за контрола на АЦ колекторски електромотор, а го препорачуваме бидејќи е интересно како самоградба на склоп. За комплетниот сетап, делови, објаснувања, изградени и тестирани варијанти, читајте во месечникот.

самоградба
самоградба
самоградба
самоградба

 
 

Главни елементи и материјали:
Плочка: ППК1418
Плочка: ППК1419
ИК: U2010B
тријак: BTA08, BTA10 или сл.

Повеќе на порталот на ЕМИТЕР.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*