(Overview EV2 Conference 2015 18092015 | Преглед Конференција ЕВ2 18092015

Драги пријателки и пријатели, професорки и професори, ентузијасти, другарки и другари, повелете пост-фестум материјалите кои ги генериравме за време на Конференцијата ЕВ2 | Conference EV2 кога имавме Првo ЕКСПО ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА, Електричен полигон 2, Работилница за практични апликации во ЕВ, Презентации на ЕКСПОНАТИ, вклучувајќи видео, презентации, медиумски одзив, фотографии итн. Повикот: http://bit.ly/1K0v0U4.

Dear friends and colleagues, we present you the materials generated on the EV2 Conference held on the 18th september 2015 in the Institute for MKMM and vehicles, new building, Mechanical faculty – Skopje, including video, photos, presentations, media coverage etc. The call: http://bit.ly/1K0v0U4.

Преглед | Overview

 

 

Електричен полигон 2 | Electric polygon 2 2015

ФБ слики | FB photos http://on.fb.me/1iCHMC6

Sesssion 1 & 2 | Сесија 1 & 2


(download) flyer | флаер Електричен полигон 2

 

 

Работилница за ЕВ | WS for EV 2015

ФБ слики | FB photos http://on.fb.me/1NUr9NX

Session 3 | Сесија 3

(download) Presentations | Презентации
EVWS Intro_Gasteovski
EVWS 1_Velkovski
EVWS 2.1_Zrncev
EVWS 2.2_Jovanovski
EVWS 3_Rasilier
EVWS 4_Danilovski

 

 

Конференција ЕВ2 | Conference EV2 2015

ФБ слики | FB photos http://on.fb.me/1gZw1UY

Session 4 | Сесија 4


(download) Presentations | Презентации
Conf EV2 1_Aceski
Conf EV2 2_Vasikj Spasov
Conf EV2 3_Trpevski
Conf EV2 4_Kocov Kjosevski
Conf EV2 5_Cvetkovski
Conf EV2 6_Ben van de Geer

 

 

ЕКСПО ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА | EV EXPO 2015

ФБ слики | FB photos http://on.fb.me/1OZshRp

Session 5 | Сесија 5

 

 

Презентации на ЕКСПОНАТИ | EXPO presentations 2015

ФБ слики | FB photos http://on.fb.me/1OZshRp

 

 

Секција за благодарност!

Им благодариме на сите предавачи кои се одѕваа на поканата на Е-мобилност како на Работилницата така и на Конференцијата. Благодариме на секторот за екологија и природа при град Скопје, им благодариме на ентузијастите кои конвертираа возила и кои дојдоа да ги презентираат своите електрични возила, благодариме на поддршката од АМ ЦЕРТ која ги направи првите хомологации во Македонија. Тимот на ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ кој го органзираше настанот: линк клик фото албум на ФБ, БРАВО дечки! Посебна благодарност за Проф. д-р Милан Ќосевски кој несебично ја помага организацијата како логистички така и консултантски во целиот период од постоењето на ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ МАКЕДОНИЈА, кој ја вклучи организацијата како надворешен партнер на Институтот за МКММ и возила, особено после иницијативата, Научно Наставен Совет на МФС официјално со одлука да го поддржи настанот ЕВ2 Конференција! Ви благодариме Професоре Милан!

We would like to thank all the presenters for the Workshop and the Conference EV2. We would like to thank the city Skopje and the department for ecology and nature. We thank to the enthusiasts of the engineers that converted cars and presented them on the EV EXPO 2015. We would like to thank AM CERT for making the first homologation of the converted cars in Macedonia. The team of ELEKTROMOBILNOST MAKEDONIJA that orgnized the event, link click photo album on FB. We from ELEKTROMOBILNOST MAKEDONIJA would specially like to thank Prof. Milan Kjosevski that supported the organization logistically and consultative in the past years as the NGO is becoming an external partner to the Institute for MKMM and vehicles, part of Mechanical faculty – Skopje, specially since the Scientific Teaching Council of the Faculty officially with a decision supported the EV2 Conference. We thank you  Professor Milan!

Имавме медиумска поддршка од Нова Македонија, Слободен Печат, Time.mk, 24 Вести, Канал 77, Антена 5, а исто така бројни медиуми (интернет, пишувани, телевизии итн.) дадоа поддршка како промоција за настанот и со прилози го покрија настанот дента, имено: Македонско радио, Канал 5, Дневник, Вечер, НОВАТВ.МК, Инфоплус.мк, ТЕЛМА, Телевизија 21, АлфаТВ, порталите INTERESNO.COM.МК, INOVATIVNOST.МК, DENAR, INPRESS, FOX.МК, CARCLUB.MK, BALKON3 итн. ВИ БЛАГОДАРИМЕ! Се надеваме дека и во иднина ќе соработуваме!

We have had support from the media, we thank them! 

На ДОНАТОРИТЕ кои го поддржаа настанот од 18 септември 2015 исто така им БЛАГОДАРИМЕ!

We thank our DONATORS for the support!

ДОНАТОРИ | DONATORS
ДОНАТОРИ | DONATORS
банер
банер
Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*