Втора консултативна работилница за процесот на усогласување со Целите за одржлив развој

На 29 ноември 2016, во Хотел Континентал, Скопје, со почеток од 10 часот, ќе се одржи, Втора консултативна работилница за процесот на усогласување со „Целите за одржлив развој“, во организација на Владата на Република Македонија – Кабинет на Заменик претседател задолжен за економски прашања и Обединети Нации – Канцеларија на постојаниот координатор.

Главните стремежи на „Целите за одржлив развој“, сe да се стави крај на сиромаштијата, борба против нееднаквоста и справување со климатските промени до 2030 година.

Работилницата има за цел да овозможи претставниците на граѓанското општество, академската заедница и приватниот сектор да поразговараат за првичните наоди и да се договoрат околу приоритетите во справувањето со развојните предизвици во периодот до 2030 година.

Подетални информации во прилог: Покана и Концепт и агенда.

Be Sociable, Share!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*